Bouwkundige vooropname bij nieuw- of verbouwprojecten
Dé bouwkundige specialist voor de vastgoedsector!
WoCoFlex, flexibel dienstenpakket voor woningcorporaties. alles over onze diensten.


Bouwkundige (voor)opname of 0-Meting.

Veranderingen in de omgeving van een woning kunnen leiden tot schade. Uiteraard zullen de verantwoordelijken dit proberen te voorkomen. Om achteraf vast te kunnen stellen of er schade is ontstaan is het nodig dat vooraf de technische staat van een woning is vastgelegd. Dit kan met een nulmeting / vooropname. Met de bouwkundige vooropname wordt het risicovastgoed geïnventariseerd, waarbij het geheel digitaal wordt vastgelegd en waarbij alle gebreken van zowel interieur als exterieur worden beschreven.

Nulmeting of vooropname zijn twee verschillende termen waarmee over het algemeen hetzelfde wordt bedoeld. Het gaat bij deze onderzoeken om een bouwkundige opname, waarmee de bouwkundige staat van een object in detail wordt vastgelegd. Een vooropnamerapport geeft nauwkeurig inzicht in alle bestaande schade, zettingen, scheurvormingen in zowel het interieur als het exterieur van een woning.

De bovenstaande inventarisatie geeft de nulmeting van een object weer. Indien er na de opname schade of verzakking van een woning ontstaat, is dat door middel van het rapport aantoonbaar te maken.

Diverse soorten 0-meting:
- De schouw- of gevelinspectie, is een zeer beperkte opname.
- De basis vooropname bevat een gedetailleerde opname van de binnen- en buitenzijde van een object.
- De uitgebreide vooropname geeft als extra zekerheid een horizontaal lasermeting.
- De meest uitgebreide vorm kan worden bereikt met hoogtemetingen ten opzichte van NAP.
- Wanneer er schade optreed is er de zogeheten deformatie inspectie.
- U kunt als extra borg uw rapport deponeren als akte en een bouwexploot uitbrengen.

Wanneer u vragen heeft over de verschillen tussen deze diensten neem dan contact op met onze deskundigen. Voor uitgebreide informatie over deze dienst en de verschillende vormen hiervan verwijzen wij u ook graag naar onze Kennisbank Bouwschade.

 

Opdracht geven??

Heeft u nog geen inlogaccount en wilt u direct opdracht geven? Neem dan contact op met een van onze medewerkers op 078-6849750. Zij helpen u direct en zorgen dat de gewenste inspectie binnen enkele dagen wordt uitgevoerd.

We sturen u graag vrijblijvend onze uitgebreide zakelijke informatie toe (klik hier) en zijn uiteraard van harte bereid  om het WocoFlex® dienstenpakket in een persoonlijk gesprek nader toe te lichten. U kunt hiervoor contact opnemen door hier te klikken.Deel deze informatie: