Dieper inzicht in overklaarbare klachten
Dé bouwkundige specialist voor de vastgoedsector!
WoCoFlex, flexibel dienstenpakket voor woningcorporaties. alles over onze diensten.


Luchtdichtheidsmeting met blowerdoor.

Luchtdichtheidsmeting is niet alleen belangrijk voor zeer uitgebreide controles bij nieuwbouw, maar is zeker ook interessant voor inspecties in bestaande bouw. Een luchtdichtheidsmeting kan gewenst zijn als u een te hoge energierekening heeft, omdat u last heeft van tocht of van vocht in uw woning. Bij een dergelijke inspectie staan ons diverse technieken ter beschikking om de luchtstromen inzichtelijk te maken. We gebruiken hierbij o.a. thermografie, blowerdoor, endoscopie en een rookgenerator.

Met het blowerdoor-meetsysteem kunnen wij betrouwbaar de luchtdichtheid van gebouwen meten, luchtlekken reeds tijdens de bouwfase vaststellen en na het elimineren van de zwakke plaatsen de kwaliteit van alle maatregelen i.v.m. de afdichting van het gebouw beoordelen. De blowerdoor wordt als ‘buitendeur’ van het huis aangebracht. Uiteraard loopt uw woning hierbij geen schade op. Met de ventilator wordt in het gebouw een onderdruk van 50 pascal gecreëerd (komt overeen met een winddruk op de gevels van 4 à 5 beaufort). De afgezogen luchtinhoud wordt door de blowerdoor gemeten, waardoor dan de luchtwissel bij 50 pascal (n50) wordt bepaald.

Door hiervan foto's te maken met een thermografische camera wordt geheel inzichtelijk wat er aan luchtstromen en warmteverlies in een woning plaatsvindt. Thermografie is een meetmethode, waarbij men de temperatuur in kaart brengt. Met behulp van een thermografische camera (infrarood) worden de temperatuurverschillen in kaart gebracht. Aan de hand van een analyse van deze temperatuurverschillen kan naar een constatering toe worden gewerkt. Deels maakt thermografie het ook mogelijk om 'onder' het oppervlakte van een materaal te kijken. Er wordt natuurlijk niet daadwerkelijk door of onder een materiaal gekeken, maar door de nauwkeurige meting van de verschillen in de oppervlaktetemperatuur is het mogelijk een beeld te krijgen van wat zich onder een oppervlakte afspeelt.

Een luchtdichtheidsmeting, gecombineerd met thermografie (infrarood), biedt u veel inzicht in luchtstromen en warmtelekken. We hebben hier ook zeer positieve ervaringen mee opgedaan bij inspecties met betrekking tot vochtproblemen of onverklaarbare tochtproblematiek.

Zakelijke informatie?

Heeft u nog geen inlogaccount en wilt u direct opdracht geven? Neem dan contact op met een van onze medewerkers op 078-6849750. Zij helpen u direct en zorgen dat de gewenste inspectie binnen enkele dagen wordt uitgevoerd.

We sturen u graag vrijblijvend onze uitgebreide zakelijke informatie toe (klik hier) en zijn uiteraard van harte bereid  om het WocoFlex® dienstenpakket in een persoonlijk gesprek nader toe te lichten. U kunt hiervoor contact opnemen door hier te klikken.Deel deze informatie: