Indicatie van de spouwmuurverankering bij hoogbouw
Dé bouwkundige specialist voor de vastgoedsector!
WoCoFlex, flexibel dienstenpakket voor woningcorporaties. alles over onze diensten.


Spouwmuur- gevelinspectie.

Grote gemetselde geveloppervlakten (van bijvoorbeeld appartementencomplexen) van voor ca. 1982 kunnen bezwijken als gevolg van doorroestende spouwankers. Hier is al vaak over gesproken in media en politiek, met als resultaat dat het Ministerie van VROM al in 2007 een oproep deed aan gemeenten om de eigenaren van 'risicogebouwen' aan te sporen onderzoek te laten doen aan de gevels.

Ons onderzoek richt zich op het in kaart brengen van de huidige conditie en de eventueel opgetreden reductie (afgenomen sterkte door roestvorming) van de spouwankers in uw gevel. Door middel van een flexibele videoscoop kan Perfectbouw dergelijke inspecties uitvoeren. Na de inspectie ontvangt u een gedegen en uitgebreide rapportage waaruit duidelijk blijkt wat de risico’s zijn of indien er geen problemen zijn een rapportage als bewijsstuk dat er geen problemen te verwachten zijn.

Wat houdt het onderzoek precies in?
Na een boring in de gevel wordt de videoscoop ingebracht. Deze wordt op afstand gemanoeuvreerd naar een spouwanker. De conditie van dit spouwanker is nu direct zichtbaar en wordt op een beeld vastgelegd. Met de videoscoop kan een reductie van het materiaal worden gemeten waarna de sterkte of juist de zwakte van de gevel door middel van berekeningen wordt vastgesteld.

Het grote voordeel van een videoscoop zijn de beperkte kosten en minimalisering van overlast en schade ten opzichte van een traditionele inspectie waarbij van elke tien vierkante meter delen van gevels verwijderd moeten worden ten behoeve van het onderzoek.

 

Deel deze informatie: