Bouwkundige dienstverlening voor woningcorporaties
Dé bouwkundige specialist voor de vastgoedsector!
WoCoFlex, flexibel dienstenpakket voor woningcorporaties. alles over onze diensten.

Nieuws.

Onderstaand treft u een selectie van nieuwsfeiten aan met betrekking tot de inspectiebranche en woningcorporatie. Vanuit de samenvatting treft u tevens een link aan naar het volledig bericht.

 


11-10-2011 | Staatssteun weg, Europa weg

‘Maak van de bezitsbelasting een premiebetaling voor de borging van corporatieleningen’. Marc Eggermont, algemeen directeur van het Eindhovense Woonbedrijf, noemde deze denkrichting in een discussie bij Zayaz over staatssteun voor corporaties. Hoe langer ik er over nadenk, hoe uitdagender deze denkrichting mij lijkt.

We bouwen nu aan een moloch van een systeem. En dat alleen maar omdat het van Europa moet. De gevolgen zijn desastreus. De middeninkomens kunnen nergens meer wonen, corporaties moeten hun hele administratie ombouwen, de toezichthoudende instanties moeten kunnen extra personeel gaan werven. Hoe maken we een eind aan deze bezigheidstherapie?

Lees meer...10-10-2011 | Huis online onderhuren probleem voor corporaties

Op internet zijn steeds meer websites te vinden waarop mensen hun huis kunnen verhuren aan een toerist. De tijdelijke onderhuur is een groeiend probleem voor woningcorporaties. Op deze manier wordt het bewoners van sociale huurwoningen extreem makkelijk gemaakt wat bij te verdienen. Maar het onderverhuren van een sociale huurwoning is illegaal.

Lees meer...07-10-2011 | Donner piekert niet over hogere inkomensgrens

Flexibel omgaan met de regels, verder wil minister Donner niet gaan bij de inkomensgrens voor toewijzing van sociale huurwoningen. Hij wil niet aan een verhoging van de inkomensgrens, ook niet voor ouderen of in schaarstegebieden. Tweede Kamerleden noch protesterende huurders konden hem gisteren tijdens een overleg met de Kamer vermurwen.

Lees meer...05-10-2011 | Forse toename aantal failliete vastgoedbedrijven

Door de crisis op de onroerendgoedmarkt gaan steeds meer vastgoedbedrijven failliet. In totaal gingen in de eerste drie kwartalen 168 vastgoedbedrijven bankroet. Dat is een toename met ruim 36 procent ten opzichte van vorig jaar. Tot deze ondernemingen behoren verhuurders, maar ook besloten beleggingsfondsen en makelaars.

Lees meer...02-10-2011 | Woningcorporaties geven doorstromers naar kleinere woning korting

Woningcorporaties Ons Doel, Portaal en de Sleutels willen hun huurders met een te grote woning stimuleren om door te stromen naar kleinere woonruimte om hiermee de krapte op de woningmarkt op te lossen. Betaalbare ruime woningen zijn schaar en mensen, die kleiner willen wonen verhuizen vaak niet, vanwege het hoge huurprijskaartje dat aan een nieuwe woning hangt. Het project ‘Kleiner wonen met korting’ start op 12 oktober en duurt een jaar.

Lees meer...